Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z 1/2 szklanki cukru, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia, cynamonem i pokrojonymi w kosteczkę bananami.
Mleko ( 1 szklanka) mieszamy z olejem, roztrzepanym jajkiem, aromatem waniliowym.
Łączymy mokre składniki z suchymi krótko mieszając.
Budyń gotujemy w mniejszej ilości mleka ( 1 szklanka) schładzamy.
Nakładamy łyżkę ciasta do foremki- łyżeczkę masy budyniowej i później znów nakładamy ciasto.
Wierzch posypujemy posiekaną żurawiną i pokrojonymi migdałami.
Babeczki pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    podoba mi się i przepis i muffiny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają ślicznie;]
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Rewelacja! I jak pieknie wygladają!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    je chcę takiego muffinka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    suppper
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    pysznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    bombowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !