Sposób przygotowania

Zupę z torebki zagotować w ok300ml wody (jeśli na opakowaniu jest 500ml). Mięso opłukać. Oczyścić ze zbędnych błon i pokroić w plastry. Cebulę posiekać drobno, czosnek ubrać i przekroić ząbki na pół (ewentualnie na 3 części). Mięso natrzeć majerankiem i odstawić na pół h, przełożyć na rozgrzany olej, popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i posolić (z obu stron). Dorzucić ząbki czosnku i cebulę. Chwile dusić po czym (gdy cebula się zeszkli) dolać zupę - sos. Całość zamieszać i poddusić 3min na małym ogniu. Ewentualnie doprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !