Sposób przygotowania

W mięsie robimy robimy najpierw nożem kieszeń i natrzyj ją pieprzem , solą , paprykami . Jabłka i żurawiny zalej alkoholem , jeśli nie żubrówka to może być białe wino i odstaw na 20 minut a potem odsącz na sitku zachowując alkohol, pierś nadziej namoczonymi owocami , zaszyj nicią kuchenną i mięso włóż do naczynia żaroodpornego polej kilkoma łyżkami oliwy oraz tym alkoholem co nam pozostał i wstaw do nagrzanego już wcześniej piekarnika na 1,5 godziny często polewając sosem , w razie potrzeby podlej woda 1\\2 szklanki a 5 minut przed końcem pieczenia mięso posmaruj miodem . Mięso podawaj z ryżem najlepiej i żurawinami.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Aby sprawdzić czy mięso się upiekło to najlepiej sprawdzić w taki sposób ,że nakłuwamy widelcem i jak zobaczymy przezroczysty sos to znaczy że mięso jest już gotowe.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mateusz/matikor

    indyk na słodko mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !