Sposób przygotowania

CIASTO Ubijamy białka, dodajemy cukry i ubijamy do otrzymania gładkiej masy. Dodajemy żółtka i mąki oraz proszek do pieczenia i mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do dwóch tortownic 26 cm. Piec ok. 30 minut w 180 st. Gdy się upieką- ostudzić. MASA Margarynę roztapiamy, dodajemy cukier, śmietanę i galaretki (w proszku). Mieszamy aż się wszystko rozpuści. Jednego biszkopta należy przekroić na pół i jedną połówkę kruszymy do masy. Wmieszać też wiśnie. Na jedną połowę placka dajemy masę. Przykrywamy nie pokrojonym biszkoptem. LUKIER Białka miksujemy. Dodajemy cukier. Smarujemy wierzch i boki placka. Resztę pozostałego lukru mieszamy z kakao. Dekorujemy placek wg uznania.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Nie potrafiłabym odmówić takim pysznościom!
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo fajny
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pysznie wyglada:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    a nie truskawkowe? ;p
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Skusiłabym się na kawałek.
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wygląda smzcznie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    warte wypróbowania :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zapraszam do wypróbowania moich przepisów - zapewne znajdziecie Państwo coś odpowiedniego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !