Sposób przygotowania

Podłużną formę wyłóż folią spożywczą. 6 listków żelatyny namocz w zimnej wodzie. Podgrzej pół szklanki bulionu (nie gotuj!) i rozpuść w nim żelatynę. Dolej resztę bulionu i wstaw do lodówki, żeby stężał. Po kwadransie wsyp posiekany szczypiorek, zamieszaj i wlej bulion do formy. Wstaw do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia. Wyjmij i wyłóż brytfannę z galaretką plastrami łososia. Następnie zmiksuj mięso węgorza. 8 płatków żelatyny namocz w 1/3 szklanki zimnej wody i podgrzej, żeby się rozpuściła. Śmietanę ubij na pół sztywno, wymieszaj dokładnie z węgorzem i rozpuszczoną żelatyną. Przelej wszystko do formy, na zastygniętą galaretkę z bulionu. Wstaw do lodówki, żeby całość dobrze stężała. Mus podawaj pokrojony w plastry i posypany odrobiną ikry.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wow- niezły przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !