Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z sandacza

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz
1 kg
ziemniaki
3 sztuki
bulion warzywny
6 szklanek
cebula
2 sztuki
oliwa
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
papryka czerwona
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sandacza

Sandacza sprawić, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Bulion zagotować. Włożyć rybę i ziemniaki zagotować. Papryki oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni podsmażyć papryki z cebulami oprószyć słodką papryką, wymieszać. Dodać to do gotującej się zupy. Gotować 30 minut dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, ponownie zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak