Sposób przygotowania

Z wody, udka z kurczaka, przyprawy typu Kucharek i soli przygotować bulion. W czasie kiedy będzie się gotował pokroić cebulę i paprykę w grubą kostkę, z papryki usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, smażyć do momentu kiedy nie zrobi się złota, dodać pokrojoną paprykę, chwilę smażyć. Po 5 minutach zalać składniki na patelni kilkoma chochelkami bulionu tak, aby składniki były zakryte. Dusić do miękkości. Kiedy papryka dusi się z cebulą, wyjąć udko, oddzielić mięso od kości. Wrzucić do blendera, rozetrzeć. Kiedy składniki zmiękną, dodać do zmiksowanego mięsa paprykę z cebulą i 4-ma łyżkami przecieru pomidorowego, zmiksować na papkę. Składniki połączyć z bulionem, dodać przeciśnięte przez praskę 4 ząbki czosnku, nadal gotować na małym ogniu. W czasie kiedy zupa się gotuje, przygotować lane ciasto łącząc ze sobą 3 całe jajka i 3 łyżki mąki. Po przygotowaniu, wlać ciasto wąską stróżką do garnka z zupą, ciągle mieszając. Po upływie ok. 3 minut doprawić lubczykiem, pieprzem i solą. podawać z dodatkiem dymki. Zupa jest treściwa, w lecie można ją spożywać jak danie jednogarnkowe. Z tą myślą ją przygotowuję ;) Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !