Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa jarzynowa Heni
1 szkl szczawiu
1 młody por
2 gałązki zielonego selera
3 gałązki zielonej młodej pietruszki
1/2 młodego selera
2 młode marchewki
kilka młodych ziemniaków
1/3 szkl ryżu 3 skrzydełka z kurczaka
1/2szkl zielonego groszku
1/2 pęczka koperku
1 zabek czosnku
sól, cukier, maggi i pieprz mielony
Wykonanie:
Kapustę,natki, 1/2 koperku, szczaw i pora drobno pokroić.Marchewkę i seler zetrzeć na jarzynowej tarce. Ziemniaki pokroić na kawałki. Dodać groszek. Skrzydełka umyć i zagotować w 2 litrach wody, wsypać ryż, gotować 10 min. Dodać pozostałe składniki i gotować 20 minut. Przyprawić wg uznania.Wsypać posiekany pozostały koperek.
SMACZNEGO!