Sposób przygotowania

Tarta truskawkowa ze śmietaną i galaretka pomarańczową
ciasto na tartę:)

2 szklanki mąki
ok. 200 g Kasi
5 łyżek cukru
2 jajka

wierzch tarty:)

200 ml śmietany kremówki 30%
40 deko truskawek
1galaretka pomarańczowa Winiar


Odmierzy mąkę, dodaje cukier waniliowy i cukier puder oraz masło Wtedy wbijamy jajka. Wałkować a potem do foremki Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i piekę 15 minut,Na przestudzoną tartę wylewam zmiksowane truskawki
Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę ok. 30 minut.
Studzę i kładę galaretka zastygnięta pokrojona w kosteczkę podaję z bitą śmietaną która wcześniej ubijam

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !