Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pstrąg z orzechami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg
4 szt
tłuszcz do smażenia
3 łyżki
orzechy włoskie
100 g
wino białe wytrawne
50 ml
ketchup
50 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sok z cytryny
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z orzechami

pstrąga oczyścić, wypatroszyć, posypać przyprawami, włożyć do lodówki na 30 minut. orzechy sparzyć obrać ze skórki, zetrzeć, utrzeć z winem i ketchupem. tłuszcz rozgrzać włożyć pstrągi zrumienić z obu stron, obłożyć orzechami i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak