Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bajaderka poznańska

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbatniki
3 op
mleko
100 ml
masło
0,5 kostki
kakao
2 łyżki
powidła śliwkowe
1 słoik
bakalie
20 dkg
polewa czekoladowa
1 op

Przepis i sposób przygotowania na: bajaderka poznańska

Herbatniki kruszymy i dodajemy pokrojone bakalie. Mleko gotujemy z kakao i masłem a gdy przestygnie zalewamy nim herbatniki. Dodajemy powidło. Mieszamy masę a następnie rozlewamy do foremek wyłozonych pergaminem. Całość polewamy czekoladową polewą.
schładzamy ok 8 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 27.04.2012 19:54
Super potrawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak