Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka orzechowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3 szklanki
masło
1 kostka
jajko
4 sztuki
cukier
1/2 szklanka
cukier puder
do posypania
kakao
1 łyżka
śmietana
3 łyżki
orzechy włoskie
3/4 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka orzechowe

Mąkę siekamy z masłem, dodajmey jajka, śmietanę, cukier, orzechy, kakao. ZAgniatamy ciasto i wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.09.2013 14:49
świetny przepis,dzisiaj takie upiekę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak