Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz na botwince

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 szt
wędzonki 0,5 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
zakwas buraczany 100 ml
woda 3 l
sól do smaku
seler 0,5 szt
cebula 1 szt
śmietana 2 łyzki
mąka 1 łyżka
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz na botwince

Gotujemy wywar na wędzonce, dodajemy marchew i pietruszkę, seler, cebulę, solimy. Wyjmujemy mięso i dodajemy pokrojoną botwinkę. gotujemy ok 3 min, dodajemy sok z cytryny i zakwas buraczany. Lekko zgęszczamy śmietaną i mąką posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak