Sposób przygotowania

kluski;
Wszystkie składniki wymieszać i zgnieść na jednolite ciasto. uformować z niego wałki i kroić je na plasterki, lekko ututlać w rękach by się troszkę skręciły.
Ugotować we wrzątku i podawać do obiadu.

kapusta duszona;
Kapustę posiekać i wrzucić na chwilę na wrzątek w celu sparzenia. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną cebulę, i czosnek, za chwilę dodać pokrojone w kostkę pieczarki, poddusić i odparować, dodać odcedzoną kapustę, podlać winem i dodać przyprawy oraz żurawinę, dusić do miękkości i odparowania. Podawać z kluskami. Mogą być łazanki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    muszę zdobyć mąkę gryczaną :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !