Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę i żółtka, wymieszać. Połączyć z mąką, wyrobić ciasto. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie rozwałkować, włożyć do przygotowanej formy, posypać bułką tartą, ułożyć oczyszczone, umyte i osuszone owoce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni. Upiec na złoty kolor. wyjąć z piekarnika, ostudzić. Do naczynia wlać zimne mleko, wsypać śnieżkę, ubić. Żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie i połączyć z ubitą śnieżką. Na wystudzone ciasto wyłożyć przygotowaną śmietanę. posypać wiórkami czekolady.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pychota;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !