Sposób przygotowania

Kurę dokładnie umyć i wykroić z niej kości. Później dokładnie obsypać przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.

Bułkę czerstwą namoczyć w rosole lub zwykłej wodzie, odcisnąć i dołożyć do mięsa mielonego. Warzywa umyć, pokroić w słupki i też dołożyć do mięsa mielonego. Na koniec wcisnąć czosnek, dosypać odrobinę pieprzu i wybić jajka i dokładnie wymieszać.

Powstałym farszem nadziewać kurczaka, związać go dratwą i piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor i aż będzie miękki. Należy pamiętać o polewaniu pieczonego kurczaka wytopionym spod niego tłuszczem, żeby skórka była złocista i chrupiąca. Po upieczeniu pokroić w plastry. Najlepiej kroi się jak jest zimny, a przed podaniem trzeba go odgrzać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Aż ślinka leci :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    już jestem głodny... mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł na kurę...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wytworna kurka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !