Sposób przygotowania

W ramach nudy przygotowałam pałki z kurczaka nieco inaczej - pozbawiając ich skóry z części kości i chrząstki. Umyłam i osuszyłam. Czosnek, ziarna pieprzu, sól, liście bazylii rozdrobniłam blenderem, dodałam sok z połówki cytryny i jogurt. Wymieszałam i zalałam przygotowane podudzia. Zostawiłam je w lodówce na całą noc. Piekarnik nagrzałam do 180C. Starłam jogurt z mięsa, bo miał on spowodować tylko to, by skruszało, a sam jogurt poddany wysokiej temperaturze szybko by się przypalił. Podudzia ułożyłam w naczyniu żaroodpornym i piekłam godzinę.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pychotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Wspaniałe te podudzia- pyszne i niesamowicie apetyczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    wygląda znakomicie:)))
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smakowita prezentacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !