Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Truskawki zapiekane w biszkopcie

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna do smarowania formy
3 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
jajko
3 szt.
cukier
3/4 szkl.
woda
1 łyżka
truskawki świeże
25 dag
cukier puder
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki zapiekane w biszkopcie

Płaskie naczynie żaroodporne wysmarować margaryną Kasia i wysypać bułką tartą. Oddzielić żółtka od białek i utrzeć je z cukrem i łyżką wody. Białka ubić na sztywną pianę, wsypać do niej łyżkę cukru i chwilę jeszcze ubijać. Do masy żółtkowej wsypać mąkę, wymieszać, dodać pianę i połączyć składniki.
Ciasto wylać do formy. Umyte i odsączone truskawki układać na surowym cieście. Piec w 180 st. C do lekkiego zrumienienia (ok. 15 minut). Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.07.2011 08:14
Truskawki Lubię to
Yvonne 23.06.2011 11:13
jedno z prostszych, a jakże pysznych ciast :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak