Sposób przygotowania

Mąkę przełożyć do miski. Drożdże wymieszać z połową szklanki letniego mleka, wlać do zagłębienia w mące i przygotować zaczyn, dodać trochę maki. Odstawić na 20 min. Cebulę i czosnek posiekać. Masło, sól, kminek, majeranek, cebulę i czosnek wymieszać z maką. Dodać resztę mleka i wyrobić ciasto. Odstawić na 60 min. Ciasto rozwałkować i wycinać kwadraty 12x12 cm, zrolować i uformować rożki. Posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać solą i kminkiem. Piec 25 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Świetne,szczególnie w jesienne wieczory.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    do tego tylko masełko i pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomysł
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !