Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa oczyścić, obrać, opłukać. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę, marchewkę w talarki (u mnie jak zwykle kwiatki) selera w drobną kosteczkę, pora w ćwierć plasterki, kapustę w grube paski. W garnku rozpuścić masło, wrzucić warzywa (bez kapusty), podsmażyć chwilkę mieszając. Dodać ksylitol, kminek i paprykę, wlać wodę i dusić na niedużym ogniu ok. 5-8 min.. Następnie dodać kapustę, sos sojowy i kilka kropli sosu chili (więcej lub mniej w/g własnego gustu), dusić następne 3-5 min. aby kapusta zmiękła, ale nie rozgotowała się. Na koniec dolać mleko i ew. doprawić solą i sosem chili. Przed podaniem odstawić na 10 min. aby zupa \"dojrzała\". Podawać posypaną obficie natką albo szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    ciekawy pomysł
  • 4
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    orginalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    przepiekne marcheweczki :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    piekna
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ja zup mało gotuję ,ale wyglada super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !