Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki
1 puszka
kukurydza w puszce
1 puszka
ogórki konserwowe
200 g
majonez
5 łyżka
pieprz
1/2 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
3 łyżka
cebula czerwona
2 szt
parówki
4 wędzone
ketchup
2 łyżka
ryż
2 (w trzech kolorach)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować w osolonej wodzie i odsączyć, wsypać do miski.
Parówki pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
Fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, dodać majonez i ketchup oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać.
Odstawić do lodówki na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.12.2011 08:56
smaczna
czekoladka_m 05.07.2011 14:37
I to bardzo smaczne:)
ZEWA 25.06.2011 10:18
oj tam piękne, smaczne
monika154 25.06.2011 07:13
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak