Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
30 dag
jajko
2 sztuki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
olej do smażenia
jabłka
3 sztuki
cukier puder
2 łyżki
kefir
400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Jabłka obieramy , drobniutko kroimy lub trzemy na tarce.Do mąki dodać kefir , jajka , szczyptę soli i pokrojone lub tarte jabłka. Wyrobić ciasto mikserem . Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 09.10.2012 19:48
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak