Sposób przygotowania

1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, powoli dodając cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na dużej blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni. Piecz 20 min.
2. Biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń pergamin. Ciasto ciasno zwiń. Odłóż do wystudzenia. Mandarynki obierz, odłóż trochę do dekoracji, a resztę potnij na kawałki. Ubij śmietanę z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Białą czekoladę zetrzyj, połącz z kremem.
3. Zimny biszkopt rozwiń, posmaruj kremem (kilka łyżek odłóż). Posyp kawałeczkami mandarynek. Zwiń. Posmaruj odłożonym kremem. Udekoruj startą gorzką czekolada i mandarynkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !