Sposób przygotowania

Liście sałaty poodrywać z główki, bardzo dokładnie umyć i porwać na mniejsze kawałki. Do śmietany 12% dodać sok z połówki bądź całej cytryny (zależy czy ktoś woli mniej czy bardziej kwaśny sos), aby zagęścić śmietanę, doprawić solą i cukrem do smaku i wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły, a sól z cukrem się rozpuściły. Polać sałatę i dokładnie wymieszać. Podawać jako jarzynkę do obiadu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    Tak samo robię - wolę jednak jogurt naturalny
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ja ostatnio robię sałatę bardziej na słodko , tak nam jakoś smakuje....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    ja podobnie jak misia53 robię z dodatkiem cukru
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    pyszna, uwielbiam do obiadu..chce lato!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    zdrowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    leciutka i pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !