Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzyj z cukrem i częścią ciepłego mleka i pozostaw w ciepłym miejscu na 30 min. Następnie wlej do mąki drugą częśc mleka wymieszaną z wodą ( pół na pół) posól i wyrabiaj ciasto tak, aby wtłoczyc w nie jak najwięcej powietrza. Gdy ciasto odstaje od ręki i naczynia, wlej powoli oliwę ciągle mieszając, potem przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Gdy 2 krotnie zwiększy swoja objętośc, włóż na blachę posmarowaną oliwą, posmaruj koncentratem pomidorowym. Obłożenie: każdy może dac co tylko lubi na pizze:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !