Sposób przygotowania

Z mąki i 2 l przegotowanej letniej wody zrobić papkę. Dodać posiekany czosnek. Garnek obwiązać gazą i odstawić na 4 dni w pokojowej temperaturze. Kiełbasę i boczek zalać litrem wody i gotować 20 minut. Gorącym wywarem zalać ziemniaki pokrojone. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Wlać do tego zakwas i gotować dalej, dodać kiełbasę pokrojoną, czosnek, majeranek i sól. Cebulę pokroić w talarki, podsmażyć z boczkiem pokrojonym na drobną kostkę. Wlać na talerze i okrasić boczkiem i cebulą. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !