Sposób przygotowania

Bakalie przesypujemy do małej miseczki, mieszamy. Zalewamy zimną herbatą iO odstawiamy na noc pod przykryciem. Następnego dnia bakalie odsączamy, natomiast zostawiamy herbatę - nie wylewamy .
Jajka ubijamy z cukrem i nadal ucierając stopniowo dodajemy na przemian: odłożoną herbatę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Na końcu wysypujemy bakalie i mieszamy dokładnie łyżką.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy w kształcie wieńca o średnicy 24 cm albo keksówce. Wstawiamy do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i pieczemy około 1 godziny.

Kiedy ciasto się ostudzi, wyjmujemy z formy i po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !