Sposób przygotowania

MASA 1; mleko zagotować z masłem. Utrzeć żółtka z cukrem i mąką. Do utartej masy powoli wlewać gorące mleko. Nie odwrotnie. Całość zagotować - musi zgęstnieć jak budyń. MASA 2; mleko słodzone gotować około 3 godziny w puszce na karmel. MASA 3; śmietanę ubić z cukrem pudrem, aby się lepiej trzymała można dodać 2 opakowania śmietan-fixu. Na blachę wyłożyć w kolejności; warstwę herbatników, przestudzony budyń, warstwę herbatników przygniatać żeby warstwy się nie oddzieliły, karmel potem krakersy i na koniec bitą śmietanę. Posypać tartą czekoladą. Odczekać aż herbatniki zmiękną, żeby przy krojeniu ciasta nie kruszyły się.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !