Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę.Żółtka ucieramy z cukrem i szczyptą soli.Stale ucierając,dodajemy mąkę,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Na końcu delikatnie łączymy z pianą.Ciasto przekładamy do dwóch kwadratowych form,wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy krótko(około 8 minut)na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.Z mleka,budyniu i połowy cukru gotujemy gęsty budyń i pozostawiamy do ostygnięcia,mieszając od czasu do czasu.Miękkie masło ucieramy z resztą cukru.Stopniowo dodajemy do niego budyń i po kropelce rumu do smaku.Blaty ciasta kroimy poziomo na dwie części.Jedną część smarujemy marmoladą,a pozostałe kremem.Układamy placki na sobie tak,aby na dole była część z marmoladą.Wyrównujemy brzegi tortu.Resztę kremu wkładamy do worka cukierniczego i ozdabiamy nim ciasto.Odstawiamy tort w chłodne miejsce,aby zastygł.Z obranego melona i arbuza usuwamy pestki.Miąższ kroimy na kawałki różnych kształtów i zdobimy nim tort.Można też udekorować go listkami melisy.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wow- rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    czekam na zdjęcie tego torciku musi ślicznie wyglądać
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !