Sposób przygotowania

Ciasto zagniatamy z podanych składników i chłodzimy w lodówce przez 1,5 godziny. Po tym czasie dzielimy na pół i jedną część ścieramy na wyłożoną folią aluminiową blaszkę 25 x 35 cm.
Masa: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz budynie.
Wylewamy na starte ciasto. Umyte i osuszone truskawki wrzucamy na masę, a następnie ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy około 60 minut w temp 180* C .Posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy truskawkami przed podaniem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    A czemu taka nazwa? Wygląda apetycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe ciasto :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super ciasto; też mnie zastanawia jego nazwa:)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ale wymyśliłaś:) i do tego apetytu narobiłaś:) - miej litość !
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    apetycznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Nazwa taka może dlatego, że pszczółka też jest koloru brązowo-żółtego :) Ale to tylko moje skojarzenie, może Iza rozwikła nam tą zagadkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    A jeszcze mam pytanie gdzie dodajemy tą śmietanę ??
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    śmietanę dodajemy do masy ,składniki w przepisie podane wg . kolejności i są oddzielone od siebie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Upiekłam i jest PYSZNE
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Wygląda bardzo smakowicie.
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    fajnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajne ciasto, napisz proszę co robić ze śmietaną? W którym momencie ją dodajesz?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajna nazwa i pyszne ciasto w jednym :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasta.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    świetne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pięknie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda na pyszne ciacho
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyglada smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piękna i pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wygląda bombowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    a jakby tam jeszcze miodu dodac to by byla pszczolka istna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pyszny pomysł na deser do kawy
  • 0
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    fantastyczne - wygląda smakowicie
  • 0
    img
    Opublikowano

    bestia1155

    prezentuję się smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !