Sposób przygotowania

Ogórki umyć pod bieżącą wodą. Chrzan obrać, paprykę pokroić w paseczki a cebulę w piórka. Na dnie słoika ułożyć gorczycę, kilka piórek cebuli, koper. Ułożyć pierwszą warstwę ogórków a dokoła nich poupychać kawałki chrzanu i papryki oraz ząbki czosnku (duże przekroić na pół). Na to znów koper i gorczyca. Tak samo ułożyć drugą warstwę ogórków, papryki, cebuli, chrzanu i czosnku aż do końca słoika.
Zalewa:
Na litr wody - mniej więcej 1,5 łyżki soli, zagotować i zalać słoiki. Na wierzch wlać łyżkę oleju. Zamknąć. Gotowe po dwóch-trzech dniach:)
Z mniej więcej kg ogórków wyjdą 2-3 słoiki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !