Sposób przygotowania

Dynię rozgnieść razem z serkiem risotta widelcem. Dodać żółtko, parmezan, posiekaną zieloną pietruszkę. Doprawić do smaku. Gdyby farsz był zbyt wilgotny dodać trochę bułki tartej.
Z podanych składników, zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, rozwałkowywać. Jedną cześć posmarować białkiem. Układać na niej małe porcje farszu mniej więcej co 4 cm. Przykryć drugim płatem ciasta, docisnąć cisto dookoła farszu. Radełkiem rozcinać ciasto na kwadratowe pierożki. Wrzucać partiami na osolony wrzątek. Po wypłynięciu na wierzch, gotować jeszcze 2-3 minuty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale wyśmienite jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !