Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka z orzechamii

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa
0,5 kg
sól i pieprz
do smaku
dynia
30 dkg
oliwa
4 łyżki
orzechy włoskie
1 drobno posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z orzechamii

Fasolkę szparagową dokładnie umyć. Dynię pokroić. Fasolkę i dynię obgotować w osolonej wodzie. Fasolkę zahartować zimną wodą: dzięki temu nie straci koloru. Uprażyć orzechy na rozgrzanym maśle. Po chwili dodać fasolkę i dynię, smażyć przez chwilę razem. Doprawić solą. Danie podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak