Sposób przygotowania

Wędzonkę pokroić w kostkę zesmażyć na złoto. Do garnka włożyć pokrojoną kapustę zalać małą ilością wody, zagotować, dodać 1,5 łyżeczki soli, gotować 5 minut. Odlać wodę dodać 1/2 łyżeczkę soli, 4 łyżeczki cukru, dodać 1 łyżkę octu jabłkowego, jeszcze podgotować chwilkę, jeśli zostało jeszcze trochę wody to ją odcedzić, doprawić pieprzem, dodać usmażoną wędzonkę, wymieszać wszystko. Jest dobra na gorąco jak i na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    poproszę mi wytłumaczyć co to takiego ta wędzonka bamberka - czy to jakaś regionalna wędlina, boczek...?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    To jest regionalny rodzaj wędzonki przypominająca boczek parzony.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo lubię młodą kapustę ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam. Z pewnością spróbuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !