Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę lub wsypać do miski, dodać kostkę miękkiej margaryny i posiekać nożem jak najdrobniej. Dodać serki homogenizowane, cukier oraz szczyptę soli. Ciasto dokładnie ugnieść, podzielić na mniejsze części. Każdą z części rozwałkować, szklanką wyciąć kółka, na środek każdego wyłożyć konfiturę lub dżem, po czym zagnieść jak pierogi. Ciasteczka ułożyć na wysmarowanej margaryną blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 10-20 minut, aż ciasteczka się zrumienią. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    Ciekawe... MUSZĘ wypróbować :D
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Fantastyczna nazwa, a i ciasteczka pysznie wyglądają:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    kruche ciasteczka są dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne i szybkie ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    też mi się ten przepis podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    koniecznie trzeba wypróbowa?
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetne ciacha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetnie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !