Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno,dodać żółtka rozmieszane z wodą.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.Delikatnie wymieszać z masą jajeczną.Piec ok.30 minut w 180 st.C.
Przestudzić i przeciąć na dwa placki.
Czekolady rozpuścić w rondelku,dodać wódkę i cukier.Zagotować i wystudzić.
Śmietanę ubić dodając cukier żelujący (zastąpi śmietan-fix).Jedną część biszkoptu posmarować 1/2 masy śmietanowej.Na nią ułożyć nasączone w likierze kawowym biszkopty.Polać je 1/2 masy czekoladowej.Wyłożyć resztę śmietany,przykryć drugim plackiem biszkoptowym.Na wierzch wylać resztę masy czekoladowej.Dobrze schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwie;lbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    rewelacja,aż ślinka leci
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodko się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajna
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ach , te słodkości....
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być pyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zapowiada się pyszne ciasto.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !