Filety rybne rozmrozić, osączyć, posolić i popieprzyć z obu stron. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki, po czym pokroić w dość drobną kostkę. Mozzarellę osączyć z zalewy i także pokroić w kostkę. Cytrynę dokładnie wyszorować, sparzyć, po czym zetrzeć skórkę. Połączyć pomidor, mozzarellę, skórkę z cytryny, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę tymianku, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na filety rybne na całej długości nakładać farsz, po czym zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami bądź metalowymi szpilkami. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy z oliwek, skropić je sokiem z cytryny, posypać resztą ziół i zalać niewielką ilością wina. Zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 20-30 minut.