Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta młoda z koperkiem i masłem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
1 główka
koperek
1 pęczek
śmietana
100 gram
masło
3 łyżki
mąka
1 łyżka
majeranek
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda z koperkiem i masłem

Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić kapustę. Dodać majeranek i dusić pod przykryciem przez około 1 h, często mieszając. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek. Mąkę wymieszać z dwiema łyżkami wody i wlać do kapusty. Przyprawić do smaku wedle uznania. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 29.03.2012 08:07
lubię
satysfakcjakuchenna 17.06.2011 22:07
Babciny przepis
pioge7 16.06.2011 10:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak