Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, czosnek dodatkowo utrzeć z odrobiną soli. Paprykę przekrój na pół i usuń pestki. Mięso zmiel w maszynce do mielenia mięsa. W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i cebulę, kiedy się zeszkli dodaj mięso i smaż dalej około 5 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy oraz połowę bulionu i duś całość 20 minut, do czasu aż mięso będzie miękkie. Gotowe mięso nałóż do przygotowanych wcześniej połówek papryki. Papryki przełóż do naczynia do zapiekania, całość podlej resztą bulionu i zapiecz 20-25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Papryki podawaj na ryżu, posypane natką, posiekanymi orzechami i sosem z pieczenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !