Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztecik drobiowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowy
150 g
wątróbka drobiowa
250 g
jajko
2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
2 łyżeczki
Sklep Prymat
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
0,5 łyżeczki
curry
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Koperek suszony Prymat
2 łyżeczki
przyprawy
2 (do pasztetu)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztecik drobiowy

Serca i wątróbkę obgotowujemy a następnie mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy (najlepiej ręką jak na kotlety mielone). Dodajemy przyprawy i ponownie wszystko mieszamy by się ładnie połączyło. Wkładamy przygotowany pasztet do formy wysmarowanej margaryna i wysypanej bułką tartą (keksówki) i pieczemy około godzinkę w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.02.2014 15:35
ciekawa propozycja
Emilia22 15.06.2011 15:18
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak