Sposób przygotowania

Oczyszczone i pokrojone na duże kawałki papryki i chili pieczemy w piekarniku, aż skórka sczernieje i pomarszczy się. Upieczone wkładamy do plastikowej torby i zostawiamy, żeby ostygły, a następnie obieramy ze skóry i siekamy na kawałki. W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę i smażymy grubo posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek przez 2-3 min. Dodajemy cayenne, kolendrę i kminek i smażymy 1 min, ciągle mieszając. Dodajemy rosół, pieczoną paprykę, chili i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 15 min. Ostudzoną lekko zupę miksujemy na krem. Podgrzewamy, dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawiamy pieprzem i dodajemy liście kolendry. Do każdej porcji dokładamy łyżkę śmietany, nie mieszamy. Podajemy z chipsami tortilla.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    apetyczna;

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !