Sposób przygotowania

cd. składników masy
mąka pszenna 2 łyżki
maka ziemniaczana 2 łyżki
sok z połowy cytryny
puszka ananasów
kakao 2 łyżki
czekolada 50 g
spirytus 2 łyżki



1. Ciasto kokosowe: białka ubij na sztywno, dodaj cukier. Dodaj resztę sypkich składników, a na koniec sok z cytryny. Wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części. Upiecz dwa placki (ok. 25 min. w temp. 180 stopni).
2. Ciasto orzechowe: białka ubij na sztywno, dodając cukier. Dodaj żółtka, wsyp pozostałe składniki, wymieszaj. Ciasto różnież podziel na pół. upiecz dwa placki (ok. 25 min. w temp. 180 stopni).
3. Masa: mleko zagotuj z cukrem, wsyp makę pszenną i ziemniaczaną, ugotuj budyń. Ostudź. Masło ucieraj, dodając po łyżce budyniu. Wlej spirytus, wymieszaj. Ananasy odcedź (zalewę zachowaj), pokrój. Czekoladę drobno pokrój. Do 2/3 masy dodaj sok z cytryny i ananasy, a do reszty masy kakao i czekoladę, wymieszaj.
4. Wszystkie ciasta skrop zalewą z ananasów. Układaj: ciasto orzechowe, masa biała, ciasto kokosowe, masa ciemna, iasto orzechowe, masa biała.
Przykryj ciastem kokosowym. Udekoruj wg uznania.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    aż ślinka cieknie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pychotka ten torcik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    apetyczny
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !