Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć do podgrzanego mleka z cukrem i łyżką mąki i odstawić do wyrośnięcia.
Margarynę stopić i wystudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Do żółtek dodać mąkę, wyrośnięte drożdże, margarynę, pozostałe mleko i wiórki kokosowe i dokładnie wyrobić ciasto.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 40 minut.
Po tym czasie ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 30-35 minut.
Z cukru pudru i soku z cytryny zrobić lukier i posmarować nim wystudzone ciasto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    podoba mi się pomysł z dodaniem wiórków bo je lubię - a może by tak jeszcze ją przełożyć kremem? pomyślę :-)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Masz rację, z kremem byłaby jeszcze lepsza, tez pomyślę
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Masz rację, z kremem byłaby jeszcze lepsza, tez pomyślę
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pulchna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !