Sposób przygotowania

Z podanych składników upiec biszkopt o wymiarach 30cm -40cm. Biszkopt wyłożyć na wilgotna ściereczkę i zwinąć w rulon. Wystudzić. Mleko wlać do rondelka, wsypać cukier, budyń, dokładnie wymieszać, ugotować wystudzić. Margarynę utrzeć z wystudzonym budyniem. Na koniec dodać pokruszoną chałwę i całość zmiksować. Biszkopt rozwinąć , wyłożyć na niego krem i rozsmarować. Delikatnie zwinąć całość w roladę. Wierzch rolady polać polewą z roztopionej czekolady. Roladę wstawić do lodówki na 3 godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina9122

    Mam identyczny przepis na roladę, który stworzyła moja mama...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !