Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sola w sosie pesto

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety soli
4 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka
pomidory
2 szt
bazylia
10 listków
Sklep Prymat
papryczki chili
2 strąki
czosnek
2 ząbki
oliwa
1 łyżka
anchois
pesto
1 op
ryż dziki
1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w sosie pesto

Składniki pesto zmiksuj na jednolitą masę. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę Dziki ryż ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oprószone solą i pieprzem filety ugotuj na parze. Na patelnię wlej 3 łyżki oliwy i podsmaż posiekane anchois. Dodaj do anchois pomidory i zmiksowane pesto. Całość smaż dopóki nie powstanie sos. Rozłóż ugotowaną rybę na półmisku i polej sosem. Podawaj z dzikim ryżem i miksem sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.07.2011 16:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak