Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe inaczej - lekko pikantnie
schab b/k - 3 plastry,
jaja - 2,
mąka kukurydziana (lub pszenna) oraz bułka tarta - wymieszane w proporcji 1:2,
jogurt naturalny grecki - łyżka,
Przyprawa Kuchni Meksykańskiej firmy - 1 łyżka,
sól, pieprz ziołowy,
ser zółty - garść
olej do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
Schabowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym oraz rozbić z obu stron pod folią. Posypać delikatnie solą i pieprzem z obu stron. Jaja rozbełtać i wymieszać z jogurtem, startym serem i przyprawą. Schabowe dokładnie obtaczać w bułce wymieszanej wcześniej z mąką, po czym umoczyć w jajach. Na patelni dobrze rozgrzać olej i usmażyć mięso na rumiano.