Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek z owocami
Jajka ubić z solą i cukrem do białości,delikatnie połączyć z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia,wylać do tortownicy i upiec cieniutki spód.
Masa serowa:
Biały ser skręcić przez maszynkę,utrzeć z kwaśną śmietaną,dodać cukry oraz żelatynę rozpuszczoną w 1 szklance wody na koniec połączyć z ubitą śmietaną kremówką,kiedy masa troszkę zgęstnieje wylać ją na upieczony i ostudzony spód biszkoptowy,na wierzch wyłożyć połowę owoców i pozwolić,aby same się utopiły,schłodzić.
Resztę owoców(truskawki,jagody,czereśnie) ułożyć na zastygniętym serniku,zalać galaretką i po zastygnięciu oraz wyciągnięciu z tortownicy można dodatkowo ozdobić biszkoptami,ale to nie jest konieczne