Sposób przygotowania

Ryż wypłukać i odsączyć.1/4 l mleka wymieszać z żółtkami.Resztę mleka zagotować z masłem i cukrami stale mieszając.zdjąć z ognia,dodać mleko z żółtkami,wymieszać i ponownie zagotować.Wsypać ryż i gotować na bardzo małym ogniu,aż wchłonie mleko.Masę wymieszać z rodzynkami i przełożyć do formy na babkę.Pozostawić do całkowitego wystygnięcia.Podawać z sosem owocowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dobry deserek :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy nie robiłam warto spróbować .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    bardzo ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pychotka
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawy budyń...
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo interesujący przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajny przepis :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z pewnością będzie smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !