Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z kremem i polewą krówkową
1. Oddzielamy białka od żółtek.
2. Białka miksujemy z cukrem, a żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia.
3. Białka łączymy z żółtkami, dodajemy mąkę i kakao, miksujemy.
4. Wylewamy ciasto do przygotowanej formy. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
5. Ciasto wyjmujemy, studzimy i kroimy i na pół.
6. Gotujemy mleko (wcześniej odlewamy szklankę mleka, w której rozrabiamy proszek budyniowy) i dodajemy rozrobiony proszek. Gotujemy budyń, studzimy.
7. Do zimnego budyniu dodajemy masło i miksujemy. Tak przygotowanym kremem przekładamy ciasto.
8. Polewamy polewą krówkową: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/142092/polewa-do-ciasta-krowkowa.html