Przepis i sposób przygotowania na: Selerowo-Pietruszkowy Halibut
* 1/2kg świeżego Halibuta
* 4 gałązki natki pietruszki
* 2 gałazki selera zielonego
* 1 łyzka oliwy
* 1/2 cytryny
* sól (wg.uznania)
* pieprz kolorowy (wg.uznania)
* 2 kawałki foli aluminiowej
Smaczna,zdrowa Rybka bez żadnych panierek ! - Polecam Wszystkim ;-)
Etapy przygotowania
Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Teraz tak:
Pietruszkę i seler siekamy.Następnie wkładamy do blendera wraz z łyzką oliwy i blenderujemy na gładką masę.Do miski wkładamy rybę i kropimy ją porządnie cytryną,solimy,pieprzymy a następnie smarujemy z każdej strony naszą zieloną papką. Wkładamy do lodówki na min.30 minutek.
Po tym czasie wyjmujemy rybę i kładziemy ją na folię aluminiową ,zawijamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200*C.Pieczemy ja 30 minut-potem odkrywamy folie i jeszcze podpiekamy rybkę około 5-10 minutek.
SMACZNEGO . . . . .
Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej. . . . .